Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
TCMB rezervleri geriledi
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 15 Kasım haftasında 156,7 milyar dolara geriledi.
Simite yeni zam yolda. 15 TL’ye çıkıyor
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İzmir’de son olarak 1 Temmuz’da gelen zam sonrası 12,5 TL'ye yükselen simit fiyatı yılbaşından sonra…
Altında rallinin devamını öngörenler arasına UBS de katıldı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Goldman Sachs'ın ardından UBS de altın fiyatlarında rallinin devam edeceğini öngördü. UBS'e göre, merkez bankalarının…